Pavo's voeradvies

Goede gebitsfunctie

Nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche geeft advies

Even voorstellen

Naam paard: Waldner Ras: Haflinger Leeftijd: 24 jaar Gebit: goede gebitsfunctie Conditie: iets aan de volle kant

Omschrijving: Waldner is een vrolijke Haflinger. Ondanks zijn 24 jaar is hij nog gek op eten en heeft hij aanleg voor overgewicht. Waldner verricht niet veel arbeid. Hij maakt eens per week een bosritje, gaat een keertje aan de longeerlijn en doet wat grondwerk. Ik merk dat hij, ondanks dat we het rustig aandoen, de dag na het werk stijf is en moeilijker loopt. Is er iets waarmee we hem daarin kunnen ondersteunen?

Voeradvies Pavo

Waldner heeft nog geen problemen om op gewicht te blijven. Dit feit, in combinatie met weinig arbeid, maakt het mogelijk om hem te voeren met een balancer, bijvoorbeeld Pavo Vital. Zo weet je zeker dat hij alle essentiƫle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Daarnaast is het van belang om ruwvoer te geven. Met de hoeveelheid ruwvoer kun je overigens variƫren om het gewicht te regelen. Aangezien zijn conditie niet heel groot zal zijn, is een goede warming-up en coolingdown erg belangrijk. Zo voorkom je dat Waldner na het werk stijf wordt. Door een goede coolingdown voert hij zelf de meeste afvalstoffen af. Wil je daarbij extra ondersteuning? Dat kan in de vorm van Pavo MuscleCare.

Geadviseerde producten