Aanvullende voeding


Eiwitarm ruwvoer: bijvoeren

Er is nog een reden waarom het belangrijk is de voedingswaarde van je ruwvoer te kennen. Een paard dat aan het afvallen is, heeft namelijk wel voldoende eiwitten nodig. Komt uit de Pavo Ruwvoer Quickscan dat je eiwitarm ruwvoer hebt, dan is het belangrijk om eiwitten bij te geven. In de uitslag van de ruwvoeranalyse staat het duidelijk aangegeven wanneer het eiwit onvoldoende is bij een paard dat moet vermageren.

Pavo InShape

Pavo InShape is speciaal ontwikkeld voor paarden die moeten afvallen. Het is eiwitrijk en bevat alle dagelijkse vitamines en mineralen, zodat je zeker weet dat je paard hierin niks tekortkomt.

Pavo Vital

Mocht uit de Pavo Ruwvoer Quickscan blijken dat je ruwvoer genoeg eiwit bevat voor je afvallende paard, dan is het nog steeds noodzakelijk om extra vitamines, mineralen en sporenelementen bij te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vitaminen- en mineralenbalancer Pavo Vital.

"Ook het krachtvoer, of eigenlijk beter gezegd het ruwvoersupplement, moet je nauwkeurig afwegen. Een voerschep staat namelijk niet altijd gelijk aan een kilo. Om precies te weten wat je geeft, moet je dus wegen. Verdeel Pavo InShape of Pavo Vital over twee tot vier porties per dag."

Nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche

Beloningssnoepje

Waar je mee op moet passen, zijn kleine beloningen tussendoor. Misschien ben je gewend om deze te geven. Dit zijn echter wel allemaal calorie├źn die je beter als ruwvoer kunt geven, daar heeft je paard langer wat aan.

Wil je je paard wel graag met iets lekkers belonen? Denk dan aan de Pavo Healthy Treats.

Afwisseling

Wil je je paard naast ruwvoer wat meer afwisseling bieden in zijn rantsoen, dan kun hem als alternatief wat Pavo SpeediBeet geven. Hier zit weinig energie in, maar het vult wel heel goed. Het paard zal na het eten van Pavo SpeediBeet lang een vol gevoel hebben en niet meteen weer op zoek gaan naar eten.

Alternatief

In plaats van hooi kun je ook wat Pavo HayChunks in een hooinet doen voor je paard. Pavo HayChunks zijn gezonde paardensnoepjes op basis van weide- en plantaardige vezels. Met het opeten ervan zijn paarden ook net wat langer bezig dan met het eten van normaal hooi. Een Pavo HayChunk is ook goed te gebruiken als beloningssnoepje