Pavo's voeradvies

Z springen

Nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche geeft advies

Even voorstellen

Naam: Joli Leeftijd: 8 Discipline: Springen Niveau: Z Gewicht: Normaal Training: 4 à 5 keer per week intensief waarvan 1 of 2 springtrainingen, 1x per week longeren Karakter: “Joli is een werklustig paard. Hij laat zich goed rijden en trekt fijn aan op de hindernissen. Ook het dressuurwerk pakt hij lekker op en hij is mooi los in zijn lijf. Op wedstrijden pakt hij goed aan.”

Voeradvies Pavo

Deze frequentie en intensiteit van training met je paard vereist een level medium krachtvoer als basis (Pavo AllSports of SportsFit). Hierbij is extra aandacht besteed aan een evenwichtige verhouding tussen energie uit sneller beschikbare bronnen en langzamer vrijkomende bronnen. Eventueel kun je hierbij wat Pavo Triple P voeren, voor meer explosieve energie bij het springen.

Stem de hoeveelheden af op zijn lichaamsgewicht. Je geeft aan dat hij momenteel fijn te rijden is. Dit moet je proberen zo te houden. Je kunt onze richtlijnen aanhouden als startpunt, maar finetunen voor jouw specifieke paard is altijd noodzakelijk. Als je ervoor kies twee krachtvoeders te combineren (bijv. Allsports en Triple P), zorg er dan voor dat elke maaltijd identiek is (dus een combi van de twee). Zo hou je de darmen van je paard rustig.

Bereken het energy level van jouw paard

Hoe intensief jij met je paard traint, bepaalt mede de hoeveelheid energie die je paard nodig heeft en daarmee het energy level van je voer.

Energy level medium: Minimaal drie dagen per week zo'n 30-60 minuten training op midden tot zwaar niveau (M-ZZ). Het overgrote deel van de training bestaat uit draf met ongeveer evenveel stap- als galopwerk.

Wil je weten welk energy level bij jouw paard past? Klik dan op onderstaande button en doe de test.

Geadviseerde producten

Pavo's SportsFit

- Sportmuesli voor alle disciplines - Voor midden tot zware arbeid

Pavo AllSports

- Sportbrok voor alle disciplines - Voor midden tot zware arbeid

Pavo TripleP

- Sportmuesli met snel beschikbare energie - Bij korte, explosieve prestaties