Pavo's voeradvies

Lichte tour dressuur

Nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche geeft advies

Even voorstellen

Naam: Dancer Leeftijd: 10 Amazone: Julia Bouthoorn Discipline: Dressuur Niveau: Lichte tour Gewicht: Iets aan de magere kant Training: Minimaal 5 keer in de week intensief, 1 keer longeren en iedere dag in de stapmolen

Karakter: “Dancer is een pittige merrie. Ze wil graag voor je werken en leert snel, maar is wel wat nerveus. Als er iets anders is, bouwt ze veel spanning op in haar lijf. Ook op de wedstrijden hebben we daar last van. We hebben daardoor wisselende resultaten. Als ze zich goed ontspant loopt ze de sterren van de hemel, maar als ze eenmaal spanning opbouwt is het moeilijk om deze weer te laten afvloeien.

Voeradvies Pavo

Om Dancer te ondersteunen kun je het best een krachtvoer te gebruiken waar een groot deel van de energie uit traag vrijkomende energie komt (vetten en vezels dus), dit gezien de sportdiscipline, de workload en haar persoonlijke karakter. Een hoog vetdieet zal rustgevend werken. In ons assortiment heb je dan de keuze uit Pavo Performance of Ease&Excel.

Je geeft ook aan dat ze iets aan de magere kant is. Dit gecombineerd met het feit dat stress bij binnenvetters vaak aanleiding kan geven tot maagzweren, doet mij ook Pavo FibreBeet aanraden. De erg fijne luzerne en hoger Calcium gehalte gaan haar maag positief ondersteunen, plus het is een heel erg lekkere gezonde dikmaker. Bijkomend voordeel is dat FibreBeet ook erg goede energie aanlevert aan je paard, zodat je het aandeel krachtvoer wat kan verminderen, wat ook weer positief is voor het maagdarmstelsel. Mocht het hoog vet dieet alleen nog niet voldoende rust kunnen brengen, kan je altijd NervControl bij opstarten.

Bereken het energy level van jouw paard

Hoe intensief jij met je paard traint, bepaalt mede de hoeveelheid energie die je paard nodig heeft en daarmee het energy level van je voer.

Energy level high: Minimaal drie dagen per week zo'n 30-60 minuten training op zwaar tot zeer zwaar niveau (nationaal, internationaal, Lichte Tour, Grand Prix). Training bestaat naast het in- en uitstappen voornamelijk uit draf- en galopwerk.

Wil je weten welk energy level bij jouw paard past? Klik dan op onderstaande button en doe de test.

Geadviseerde producten

Pavo Performance

- Sportbrok voor alle disciplines - Voor het hoogste niveau

Pavo Ease&Excel

- Sportmuesli voor paarden met een gevoelige maag - Voor het hoogste niveau

Pavo FibreBeet

- Eiwitrijke ruwvoermix van bietenpulp en lucerne - Voor magere paarden/arme bespiering

Pavo NervControl

- Supplement - Voor meer rust bij nerveuze paarden

“Pavo Ease&Excel is perfect voor mijn nerveuze dressuurpaard met een gevoelige maag."

Internationaal dressuuramazone Helen Langehanenberg