Pavo's voeradvies

L dressuur

Nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche geeft advies

Even voorstellen

Naam: Wally Leeftijd: 11 Amazone: Mellanie Robben Discipline: Dressuur Niveau: L1 Gewicht: Normaal Training: 3 keer per week intensief, 1x per week longeren Karakter: “Wally heeft plezier in zijn werk en is leergierig. Hij pakt alles snel op en heeft genoeg energie, precies goed eigenlijk. Ook op wedstrijden gedraagt hij zich goed. We zijn snel door de B heen gegaan en rijden nu L1 dressuur. Dat gaat lekker, we hebben al een paar winstpunten. Wel merk ik dat hij na een intensieve training de volgende dag wat spierpijn heeft."

Voeradvies Pavo

Wat fijn dat je paard goed op gewicht is en goed in zijn vel zit. Als krachtvoer adviseren wij Pavo Nature's Best of Pavo Condition.

Je geeft aan dat hij last heeft van verzuring. Schenk meer aandacht aan een voldoende lange cooling down na het werken. Daarnaast kan Pavo MuscleCare helpen om afvalstoffen uit de spier af te voeren na de arbeid.

Wordt je paard dik van brokken of muesli? Dan krijgt hij teveel energie binnen. Je kan dan het beste overstappen op een balancer, zoals Pavo Vital of DailyFit in plaats van normaal krachtvoer.

Bereken het energy level van jouw paard

Hoe intensief jij met je paard traint, bepaalt mede de hoeveelheid energie die je paard nodig heeft en daarmee het energy level van je voer.

Energy level low: minimaal drie dagen per week zo'n 30-60 minuten training op licht niveau (B/L). De training bestaat voornamelijk uit stap- en drafwerk met een beetje galop.

Wil je weten welk energy level bij jouw paard past? Klik dan op onderstaande button en doe de test.

Geadviseerde producten

Pavo's Nature's Best

- Dagelijkse gezondheidsmuesli - Voor recreatie en lichte sport

Pavo Condition

- Dagelijkse structuurrijke brok -Voor recreatie en lichte sport

Pavo MuscleCare

- Supplement - Verzorgt stijve spieren