Nu is het jouw beurt!

We hopen dat het lezen van deze special je op weg heeft geholpen om een goed voorrantsoen voor jouw sportpaard op te stellen. We hebben je de volgende dingen geleerd:

  • Hoe je in twee stappen een goed rantsoen kunt samenstellen
  • De do's en don'ts rondom sportvoeding voor je paard
  • Hoe je goed om kunt gaan met wedstrijdstress
  • Je hebt een aantal voorbeeldrantsoenen bekeken en het energy level van je eigen paard uit kunnen rekenen
  • We vertelden we je hoe je na een periode van intensieve training om kunt gaan met de voeding in een periode van rust.

Als je aanpassingen doet in je rantsoen, verwacht dan niet van vandaag op morgen meteen resultaat. Het heeft even tijd nodig. Kom je er toch niet helemaal uit, of merk je dat je na een maand nog geen verbetering ziet, dan zijn wij er om je te helpen met een persoonlijk voeradvies.

Neem dan contact op met een van onze deskundigen.

Mail ons: voeradvies@pavo.net

Of bel: +31 880 248 570 (België : +32 513 376 70).

Twijfel je om advies te vragen? Doen! Lees de ervaring van eventingamazone Merel Blom

De eerste stap was een ruwvoer analyse. “Het ruwvoer bleek niet geschikt voor mijn doel, namelijk topsport", vertelt Merel. Ze noemt de hulp van deskundigen daarbij onmisbaar. “Zo’n analyse is een brij van getallen, waar ik niet wijs uit kon worden. Pas na uitleg zag ik waar ik op moest letten.”

Er werd een rantsoen samengesteld met ruwvoer als hoofdbestanddeel en een aanvulling van een speciaal vervaardigde muesli, die extra eiwit bevatte. Daarvan hoefde slechts weinig te worden gegeven, omdat het zo rijk was. Naast de drie kilo sportvoer kregen haar wedstrijdpaarden één kilo Pavo TopSport per dag.

Al na een paar weken merkte Merel verschil. “De paarden waren beter geconcentreerd en stabieler. Ik voelde minder fluctuatie in hun energie. Gevolg was dat ze de training beter aankonden. En als paarden zich beter op jou concentreren, kan je ook beter trainen. De spiermassa nam toe. Ze groeiden snel, maar op de juiste plekken. Op meerdere fronten maakten ze vorderingen. Dat ze zwaarder werden verontrustte me niet. Ze hadden namelijk veel meer kracht, ruim voldoende om die extra kilo’s mee te dragen.”

Persoonlijk voeradvies?

Onze voedingsdeskundigen staan voor je klaar

Stuur een e-mail naar voeradvies@pavo.net of bel ons op +31 880 248 570 (België: +32 513 376 70).

Veerle Vandendriessche


Dierenarts en nutritionist

Linda Roost


Voeradviseur

Antje Bossig


Voeradviseur

Disclaimer

Dit is een uitgave van Pavo. Gehele of gedeeltelijke overname van artikelen is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van Pavo. Hoewel Pavo uiterste zorg heeft besteed aan deze online uitgave, aanvaardt Pavo geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten en/of onvolkomenheden in het magazine.